Tuesday, August 10, 2010

SALAM RAMADHAN TO ALL MUSLIMIN N MUSLIMAT~

video

* IBU SERONOK DAPAT BERPUASA KALI KE - 2 DGN EKA WALAUPUN EKA X PANDAI NAK PUASA LAGI...
*SAHUR PAGI NAK MAKAN APA YER...HMMM...MASAK SPECIAL SKET LAH...

Saturday, August 7, 2010

Friday, August 6, 2010

Ibu N Eka Demam..Abah sudah sembuh dari demam

Hari ni dah 2 hari Eka n ibu demam...berjangkit kat abah lah ni..hehe..last yg Eka demam..makan ubat punyelah senang...macam makan gula2 jer..semalam ngan hari ni nak kasi makan ubat macam nak bersilat pun ada..huhu..pernah sebelum ni masa eka susah makan ubat..nangis2..atok eka pun cakap..sama lah macam ibu nye..kecik2 susah bebeno makan ubat..huhu..baru nak cakap tgk ibu kecik2 dulu makan ubat senang..upe2nye tidak..:D

Memang sentiasa monitor suhu eka..mandikan selalu..tidur pun bukak air-cond..cam nasihat dr. lah..kalau ada air-cond pasang lah..leh membantu mengurangkan suhu nye...time demam eka terlebih manja sket..sket2 suruh cium tangan dia..konon2 sakit lah terlanggar bantal..hehe..comel jer eka ni..sayang dia..
tapi dalam demam2 sempat jugak eka main game ngan ibu..Eka buat action apa2..ibu imitate...macam2 gaya nye lah dia buat so that kite repeat after her...kejap2 tepuk tangan..lepas tu gosok2 kedua2 tapak tangan..lepas tu masukkan jari kat mulut..lepas tu...pegang rambut..lepas tu..angkat kaki..yg paling best korek idung...isyk2..anak ibu ni...kite pegang dahi dia nak cek panas nye..dia pun sibuk cek dahi kite..hehe...

dah makan ubat ni..insyaAllah..doa2 kami cepat2 sembuh dr demam ni..ibu pun x larat dgn demam nye..selesema nya..eka apatah lagi..cian dia...
pic kenangan semasa eka baru2 nak belajar duduk..mokcu nye dudukkan dia..bulat mata..geram ibu tau..muaaaahhhhhhsss~
moment eka & ibu...

Friday, July 30, 2010

Eka, Mana Nose???

video

Enjoy watching!

Eka Suka Makan Ikan Kering Bulu Ayam Goreng

lauk simple utk dinner...
ikan pari masak asam pedas(yumm yumm kata eka)
sayur togeh(sayur cambah org ghanu cakap) goreng campur tahu...(arwah nenek eka selalu masak lauk ni..best!)
ikan kering bulu ayam goreng(abah eka kata sedapp...)..n ulam kacang botol utk abah eka seorang..tgl sebatang je pun..hehe...

antara 3 lauk ni...eka paling suka kuah asam pedas...tahu goreng tu(togeh makan sket je)..n ikan kering!..kasi eka ekor dia jer..x de tulang..semua ekor2 ikan kering itu dibelasah oleh eka...seronok tgk dia makan...x pe..makan banyak yer sayang..biar cepat besar lagi..:)
alamak..pic x jelas lah...kamera buat hal plak..apapun..ibu still nampak jelas kening eka yg terbentuk cantik tu ..muahsss!

Monday, July 12, 2010

Lama Giler Tak Update ~ I'm sorry baby...

Eka berumur 20 bulan...
at this age...eka dah pandai macam2..vocabsn pun dah bertambah...
ibu, abah,atok, shushu(moksu), susu, air, nak, tak nak, yam yam(makan), awwww(meooww), 'ape tu', eiiii, jom, adoi,..nanti smabung..eka x kasi guna pc ni..

Wednesday, March 24, 2010

Eka Cakap Banyak

Assalamualaikum..

Hari ini ruam di bawah leher Eka nampak tambah teruk. Ibu dah sapu kan pink cream yg amik kt Pusat Rawatan Impian tu. So far cream tu memang the best lah utk gatal2..hopefully ruamnye bertambah ok...cian Eka..

Hari ni ibu ada urusan di luar lagi..so Eka kat umah pengasuh..nanti balik abah amik Eka sekali...Ibu plak tadi ambil gambar baju2 untuk Dania's Garden..banyak lagi x di upload..Alhamdulillah..sambutan utk ke dua2 blog ibu agak menggalakkan membuatkan ibu lebih semangat untuk memprovide yg terbaik utk kawan2 yg support ibu...


ehehe..ini gambo yg ibu snap masa tgh amik gambar baju utk upload kat Dania's Bundle..biasalah anak ibu ni kan mesti nak kacau ibu..muahsss...oh ye sekarang ni Eka dah banyak words yg keluar dr mulut Eka..antaranya:
Abah..Ma..Mama..Amma(ehehe)..ayah..habis..jom(tp x de m..jadi joo)..nak..Awww(ibu ajar meoww..jd awww plak)...shasha(kata pengasuh Eka panggil isya kwn eka tu)..and not to forget..Airrrr...best dengar Eka cakap Air..bile nampak ibu minum air..:)..

Oklah..ibu nak masak plak..kejap lagi abah dah nak balik.. menu hari ini:

ayam masak kari
sayur terung goreng lada cili..(x sabar nye)
telur goreng

lauk Eka plak:
sup ayam + kentang + carrot

ps:Nanti Eka dah pandai masak, masakkan ibu plak yer..;)

Love you,

Ibu

Monday, March 22, 2010

Cerita Tentang Eka

Assalamualaikum...

Hari ini ibu dengan semangatnya buat satu blog utk Ibu cerita pasal Eka, ibu,abah dan segala yg berkaitan dgn Eka...Hopefully by the time Eka dah pandai baca..blog ini masih ada lagi dan Eka dapat jadikan ia sebagai diari yg Ibu tulis utk Eka..Nanto Eka dah pandai baca..Eka kena bacakan kuat2 kat ibu tau...:)

Hari ini ibu hantar Eka ke rumah pengasuh kerana ibu ada urusan di luar.Sebenarnya ibu nak upload baju untuk blog kite tu..tp tiba2 rasa nak menulis dulu..hehehe..Untuk pengetahuan Eka..ibu ada blog jual baju baby tau..baju untuk wanita pun ada, ibu memang suka berniaga..masa ibu belajar kt seberang laut dulu..ibu jual nasi lemak..jual greeting cards yg ibu buat sendiri..seronok Eka..sekarang ni ibu try jual baju baby dan baju wanita pulak..InsyaAllah, ibu nak buat felt crafts plak lepas ni..dan semua ini..Ekalah yg menjadi inspirasi ibu..nak tau apa nama blog-blog ibu tu?
 Dania's Garden & Dania's Bundle ...dua2 ambil sempena nama Eka..sebab Ibu sayang sangat2 kat Eka...

Oklah..ibu kena stop ni..Ibu nak gi amik Eka kat umah pengasuh..rindulah kat Eka..ibu ada belikan roti boy n walnut muffin utk Eka tau..mesti Eka suka..
Til then, 

 We Love You